Podijeli objavu

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u srijedu da su se u Vladi usuglasili da će ministrica znanosti i obrazovanja zajedno s ministrima financija i rada u slijedećih nekoliko dana pozvati prosvjetne sindikate na razgovor.

“Danas smo se usuglasili da će ministrica obrazovanja zajedno s ministrom financija i ministrom rada u slijedećih nekoliko dana pozvati sindikate na razgovor i tražiti zajedničko rješenje iz ove situacije”, poručio je Vrdoljak nakon sastanaka užeg kabineta Vlade.

Vrdoljak smatra da će se rješenje za štrajk prosvjetnih radnika pronaći u dijalogu, u kojem bi tema mogli biti koeficijenti složenosti poslova i osnovica plaće, ističe Hina.

“Pričamo o tome da ne možemo dozvoliti da štrajk dezauvira sve dobro napravljeno u reformi, i to treba što prije zaustaviti, a to se najlakše može napraviti u razgovoru. Treba obnoviti dijalog i onda će se doći do rješenja. Naravno da su pored osnovice, na stolu sigurno i koeficijenti”, naglasio je Vrdoljak dodavši da se razgovorom uvijek pronađe put do nekog rješenja.

Sindikati osnovnih i srednjih škola ušli su u treći tjedan cirkularnog štrajka tražeći povećanje koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto, kako bi time nadoknadili zaostajanje za drugim javnim službama, prenose Vijesti.hr.

Podijeli objavu