Podijeli objavu

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić u četvrtak priznao da je vozio 166 kilometara na sat cestom gdje je dopuštena brzina 50 kilometara na sat, ali opovrgnuo da je zataškao tak prometni prekršaj. Dodao je da će, dokaže li mu se zataškavanje, odmah podnijeti ostavku.

“Ako se dokaže da sam bilo što zataškavao, istog trenutka podnosim ostavku”, rekao je Ćelić novinarima u Korenici, komentirajući sinoćnji prilog na RTL-u, da ga je 12. ožujka policijski presretač u Briševu kod Zadra zaustavio jer je automobil karlovačkih registracija vozio višestruko prekoračenom brzinom.

RTL je emitirao i snimku iz presretača koja je, navode u prilogu, misteriozno nestala iz MUP-ovog sustava i policijske evidencije, odnosno da je Ćelić odmah kada je zaustavljen nazvao načelnika PU zadarske i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz policijskog izvješća i ne bilježi u informacijskom sustavu.

“S obzirom da je postupak u tijeku, ja ne bih sad o razlozima, neka ide sve svojim tijekom. Postupak je u tijeku i ja ga ne bih mogao ni ne bih smio komentirati javno. Definitivno, prihvaćam i priznajem počinjenje prekršaja. Ono što ne mogu prihvatiti su zlonamjerne optužbe da sam u bilo kojem dijelu zataškao, stornirao ili nekome izričito nešto naredio ili naložio da se stornira, to je apsolutno netočno”, rekao je Ćelić.

Novinari su ga pitali i cure li ovakve i druge informacije iz policije, na što je odgovorio kako bi to dao istražiti, a vjeruje da će policija pokrenuti detaljnu istragu te utvrditi jesu li informacije iscurile i u kojoj mjeri, te od koga.

S RTL-a kažu kako je ovaj slučaj prijavljen nakon što su emitirali spomenuti prilog, što je potvrđeno i u službenom policijskom priopćenju iz PU zadarske.

Izvor: Nacional.hr

Podijeli objavu