Podijeli objavu

Budući su Neum, Ravno i Slano, općine koje se razvijaju prvenstveno kroz turizam, višesatno čekanje na graničnim prijelazima im nikako ne ide u prilog.

Načelnici općina Neuma, Ravnog i Slanog na jugu BiH i Hrvatske zatražili su da se produži razdoblje u kojemu bi malogranični prijelazi na području ovih općina između dviju država bili otvoreni za međunarodni promet kako bi se smanjile gužve i olakšao život mještana.

Načelnici Slanog, Neuma i Ravnog u četvrtak su se susreli s članovima mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prijelazima, navodi se na službenim stranicama neumske općine, prenosi Fena.

Na sastanku je istaknuto kako se stanovništvo ovoga područja svakodnevno suočava s višesatnim čekanjima na graničnim prijelazima. Režim prijelaza granice dodatno je otežan ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Naime, budući su Neum, Ravno i Slano, općine koje se razvijaju prvenstveno kroz turizam, višesatno čekanje na graničnim prijelazima im nikako ne ide u prilog.

S ciljem olakšavanja ovih problema mješovito povjerenstvo za praćenje provedbe ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prijelazima privremeno je, tijekom ljetne sezone, granične prijelaze za pogranični promet prekategorizirao u granične prijelaze za međunarodni promet putnika, čime se uvelike olakšao suživot ljudi s obje strane  granice.

Stoga su načelnici zatražili od mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima da razmotre mogućnost produživanja otvaranja navedenih malograničnih prijelaza, navodi Dnevnik.ba.

Podijeli objavu