Podijeli objavu

U Brodsko-posavskoj policiji pohvalili su se kako su uz pomoć pasa za detekciju droga otkrili gotovo 30 kilograma droge. Naime, na području ove policijske uprave u srijedu je zaplijenjeno ukupno 28,5 kilograma marihuane, 341 gram hašiša i 1,4 grama heroina, a veliki doprinos u akcijama dali su i obučeni policijski psi Nera i Jack.

Najveća zapljena bila je na odmorištu Dragalić na autocesti A3. Ondje su prilikom redovne kontrole djelatnici granične, prometne i krim policije u suradnji s mobilnom jedinicom Carine Vukovar zaplijenili 25 paketa marihuane, ukupne težine 28 kilograma, čija je vrijednost na crnom tržištu, kako neslužbeno doznajemo, oko 28 tisuća eura.

– Uz ostala, zaustavljeno je i vozilo srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 28 godišnji vozač i u kojem je bila i 20-godišnja putnica. Prilikom pregleda carinik je uočio preinake na vozilu te je angažirao službenog psa Neru. Nakon pozitivne reakcije psa u vozilu je otkriveno duplo dno u kojem se nalazilo 28 kilograma marihuane – kazao je Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

Nera je pozitivno reagirala i prilikom kontrole 29-godišnjeg vozača u čijem je automobilu pronađeno 1,4 grama heroina, dok je Jack, koji je nedavno završio trenažnu obuku, svoj posao odlično odradio na graničnom prijelazu Stara Gradiška, navodi Večernji.hr. Najprije je nanjušio 3,85 grama marihuane u osobnom vozilu, a zatim je prilikom kontrole autobusa BiH registracijskih oznaka sjeo na sjedalo pod kojim je pronađen paketić s 4,34 grama marihuane.

Podijeli objavu