Podijeli objavu

Sudac istrage osječkog Županijskog suda u petak je odredio istražni zatvor i preostaloj dvojici osumnjičenih za pljačku i ranjavanje zaštitara kod Osijeka, 26-godišnjaku i 23-godišnjaku, a ranije je isto učinio i za trećeg razbojnika, 23-godišnjaka.

Sud je prihvatio prijedlog tužiteljstva te protiv okrivljenika odredio jednomjesečni Istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, mogućnosti utjecaja na svjedoke i oštećenike te zbog opasnosti od bijega, rekao je Hini glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.

Sucu istrage u četvrtak je priveden i osumnjičeni 23-godišnjak, kojemu je također određen istražni zatvor, a sve okrivljenike tužiteljstvo tereti za pokušaj teškog ubojstva iz koristoljublja te razbojništvo uz uporabu vatrenog oružja.

Osječko-baranjska policija u petak je izvijestila kako su trojica osumnjičenika s područja Slavonskog Broda od ranije poznati policiji, da su opljačkali kombi i uzeli 773 tisuće kuna od kojih je veći dio pronađen, a još tragaju za automatskim oružjem iz kojeg su ranili dvojicu zaštitara.

Tužiteljstvo ih tereti da su 21. listopada, po dogovoru i u nakani da usmrte dvojicu zaštitara te im oduzmu sve stvari i novac koji pronađu, maskirani kapama “fantomkama” i naoružani automatskim vatrenim oružjem presreli osobni automobil u kojem su zaštitari prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji.

Privedeni osumnjičeni za pljačku u Zračnoj luci Dubrovnik

Osumnjičeni su da su rafalno pucali prema vozilu iz kojeg su, nakon što je zaustavljeno, izvukli zaštitare, oduzeli im službene pištolje i mobitele te torbu s novcem u kojoj je bio utržak s nešto više od 770 tisuća kuna.

U oružanoj pljački 28-godišnji zaštitar je zadobio više prostrijelnih rana obje potkoljenice, a njegov 41-godišnji kolega strijelnu ranu lijeve natkoljenice, odnosno teške ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zbog pružene pravovremene liječničke intervencije, napominje tužiteljstvo.

Dežurnom državnom odvjetniku privedena su dvojica muškaraca osumnjičena za razbojstvo počinjeno u Zračnoj luci Dubrovnik u ponedjeljak 21.listopada oko 7.40 sati.

Tijekom saslušanja prvoosumnjičenog Antuna K. kod državnog odvjetnika bit će nazočan njegov branitelj Dragan Pištalo.

Desetak minuta nakon prvoosumnjičenog, priveden je i njegov sin A.K. kojega su, za razliku od oca, doveli u civilnom vozilu iz kojeg je izašao prekrivenog lica, prenosi Direktno.hr.

Dvojica iz konavoskog naselja Gabrili na ukradenom skuteru su s kacigama na glavi i uz prijetnju oružjem zaštitaru u ponedjeljak nadomak postaje policije oteli vikend utržak aerodromskog duty free shopa u vrijednosti od oko 700 tisuća kuna.

Podijeli objavu