Podijeli objavu

Bivši zastupnik gradske skupštine Zagreba Tomislav Jelić novi je član Mosta, objavljeno je na konferenciji za novinare na kojoj su prisustvovali politički tajnik Nikola Grmoja i saborski zastupnici Slaven Dobrović i Marko Sladoljev.

Grmoja je naveo kako je Jelić u zagrebačkoj skupštini upozoravao na čitav niz korupcijskih afera: – Tomislav Jelić pristupio je Mostu jer nam je zajednička borba protiv korupcije, budući Most beskompromisno otkriva afere i u Hrvatskom saboru i na terenu. Zato sam uvjeren da je Most dobio čovjeka koji ima iskustvo dugogodišnjeg borca protiv korupcije, koji stoji svojim imenom i prezimenom, na čemu i Most inzistira, jer mnogi pričaju o borbi protiv korupcije, a rijetki se zaista i osobno izlažu i bore protiv te pošasti.

Sladoljev je naveo kako su Tomislav Jelić i Most već ranije surađivali i to kad je bivši zastupnik otkrio veliki manjak u zagrebačkom proračunu.

– Svojim iskustvom pridonijet će zagrebačkoj organizaciji Mosta, a time naglašavamo da će Most u Zagrebu uvijek biti žestoka oporba gradonačelniku Bandiću i njegovoj netransparentnoj vladavini, rekao je Sladoljev, dok je Slaven Dobrović naglasio kako je važno što se Jelić pridružio Mostu jer je on već dokazani borac protiv korupcije.

– Klijentelizam i korupcija su rak rana svakog društva i to je glavni razlog zbog kojeg Hrvatska još uvijek nije prosperitetna zemlja u kojoj se može živjeti od vlastitog rada i vlastitih kompetencija. Malo je ljudi koji su svojim imenom voljni javno stati u otkrivanju korupcije i uhvatiti se s tim u koštac, stoga je Jelićevo pridruživanje Mostu dragocjeno za Most, rekao je Dobrović, navodi se u priopćenju Mosta.

Izvor: Večernji.hr

Podijeli objavu