Podijeli objavu

Zbog smrti 39-ero ljudi u prikolici-hladnjači u Essexu, policija je, nakon vozača kamiona, uhitila još dvoje ljudi, piše BBC. Kako su objavili, riječ je o ženi i muškarcu iz Warringtona. Ranije danas iz policije su naveli kako istražuju tri člana bande povezane s krijumčarenjem ljudi, no zasad nije poznato jesu li dvoje uhićenih povezani s tom informacijom. BBC piše da i dalje ispituju vozača kamiona Moa Robinsona za što su dobili dodatna 24 sata.

U međuvremenu je započeta identifikacija žrtava od kojih je 31 muškarac te osam žena. Tako je 11 tijela prevezeno iz hladnjače u kojoj su pronađeni u bolnicu. Iako to iz kineskog ministarstva vanjskih poslova još nije potvrđeno, vjeruje se da je riječ o kineskim državljanima.

ZAROBLJENI NA -25

Istraga se u međuvremenu provodi i u Sjevernoj Irskoj, gdje su danas obavljeni pretresi kuća, te u Belgiji preko koje je prikolica-hladnjača i stigla u Essex. Belgijske vlasti ranije su izjavile kako su preminuli na njihovom teritoriju proveli deset sati zarobljeni na -25 stupnjeva.

Podsjetimo, isprva se nagađalo da je kamion u UK ušao preko Holyheada u sjevernom dijelu Walesa, ali kasnije je objavljeno da je prikolica u UK ušla u luci Purfleet u Essexu, i da je stigla iz luke Zeebrugge u Belgiji u srijedu oko pola jedan ujutro, prenosi Telegram.hr. Sam kamion je u zemlju ušao odvojeno, iz Sjeverne Irske. Posljednje informacije govore da je vozač Robinson prikolicu pokupio samo nekoliko minuta prije dolaska Hitne pomoći.

Podijeli objavu