Podijeli objavu

U prisustvu članova porodica, prijatelja, kolega i predstavnika vlasti, povodom godišnjice od ubistva policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, na mjestu ubistva, danas je otkrivena spomen-ploča.

“Zaustavi ovdje svoj korak, izmoli molitvu, prouči Fatihu. Mi smo pali u miru braneći ono što su svojim životima naši najbolji odbranili u ratu”, napisano je na spomen ploči ubijenim policajcima.

Prisutni su poručili da su Adis i Davor radeći svoj posao dali ono najdragocjenije – život.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi KS-a Admir Katica izjavio je da se danas sjećaju kolega koji su dali svoj život štiteći građane.

“Ovo je tužan dan za pripadnike MUP-a KS. Sjećamo se naših kolega koji su svoje živote dali radeći policijski posao, radeći ono što je suština našeg posla, a to je da budemo na prvoj liniji fronta kada se borimo za sigurnost građana. To je opasan posao i upravo je ovo pokazatelj koliko je to opasan i koliko je vrijedan pažnje i svake pohvale svaki policijski službenik koji radi taj posao”, poručio je Katica.

Podsjetio je da je istraga u ovom predmeti u nadležnosti Kantonalnog tužilaštva KS-a.

“Ono što mi daje nadu i optimizam da ćemo uraditi sve što je moguće da se ovo dovede do kraja jeste to da jsu i policijski komesar i uprava policije inicirali kod Kantonalnog tužilaštva formiranje jednog posebnog tima koji će se baviti ovim krivičnim djelom”, rekao je Katica.

Ranije danas počeo je Prvi memorijalni turnir u malom nogometu “Adis & Davor”, u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu.

“Prošla je godina dana od ubistva naših policijskih službenika. Organizovan je Memorijalni turnir na kojem učestvuje 26 ekipa iz policijskih agencija BiH. Izgrađeno je i spomen-obilježje da se sjećamo naše braće – Adisa i Davora, koji su baš na ovom mjestu ubijeni. Nećemo ih zaboraviti. Nećemo zaboraviti njihove porodice. Znam da porodicama ne možemo nadoknadit taj gubitak ali barem možemo biti uz njih da im olakšamo taj gubitak”, rekao je Sadik Ećo, predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo.

Prema njegovim riječima, svakodnevno su u kontaktu sa porodicama. Poručio je da je teško i njemu i svakom policijskom službeniku jer počinioci nisu pronađeni.

Adis Šehović i Davor Vujinovića ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor. Njihove ubice i nalogodavci još uvijek nisu pronađeni.

AA

Podijeli objavu