Podijeli objavu

Hrvatski boksač Petar Milas (15-0) jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio je Južnoafrikanca Johnnyja Mullera u Berlinu i uspješno nastavio graditi profesionalnu karijeru.

Petar Milas i dalje bez poraza 1

Najveći hrvatski teškaški boksački talent uz Filipa Hrgovića i Alena Babića odradio je osam rundi dominantnog boksa protiv bivšeg protivnika Oleksandra Usyka i uvjerljivo slavio.

Nije ovo bila savršena izvedba kakve je Milas znao imati u prošlosti, izgleda da je temperatura koja ga je pogodila uoči meča ostavila traga. Splićanin je imao lakših problema s disanjem. No, bez obzira na sve, pružio je puno više od svojeg protivnika i na koncu ostvario 15. profesionalnu pobjedu te nastavio neporažen niz u profi karijeri.

Milas je nakon početnog ispitivanja snaga postavio svoj tempo i na distanci držao nižeg Mullera. Sjajno je eskivirao, boksao na stražnjoj nozi i izbjegavao pokušaje Južnoafrikanca.

Kombinacije Splićana prolazile su, a kako su runde odmicale tako je i Milas sve više počeo bacati udarce iz kretanja, prenosi 24 sata.hr. Muller je znao da će izgubiti na bodove i krenuo je odlučnije prema naprijed u nadi da će ostvariti nokaut i tako preokrenuti meč u svoju korist.

Na svu sreću, to se nije dogodilo i Milas je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom protiv sjajnog i iskusnog protivnika kao što je Muller.

– Spreman sam, dobro sam se pripremio. Muller nije boksač svjetske klase, ali je dobro ime za ovu fazu moje karijere i odradio je nekoliko mečeva s vrhunskim borcima. Očekujem dobru borbu i vjerujem u svoju pobjedu – rekao je Milas uoči meča.

Podijeli objavu