Podijeli objavu

Hongkonška policija suzavcem je rastjerivala tisuće prosvjednika s maskama na licima, koji su se približili turističkoj četvrti Kowloon u nedjelju, te opetovano odbacila optužbe o policijskoj brutalnosti u neredima proteklih mjeseci.

Interventna policija stigla je ranije te upozorila prosvjednike da napuste turističku četvrt Tsim Sha Tsui, nasuprot hotelu iz kolonijalnog doba pod britanskom upravom koji su formirali kordone te zapriječili promet na ključnoj arteriji Nathan Road. Broj prosvjednika rastao je iz minute u minutu, te su hrlili niz Nathan Road, no mnogi su posustali i povukli se nakon što je policija upotrijebila suzavac i papar sprej.

Ambulantno vozilo jednog je čovjeka prevezlo s mjesta događaja, no zasad se ne zna uzrok ozljeda, piše Hina. Policija je privela neke prosvjednike, a kad se obratila preko zvučnika okupljenom mnoštvu s upozorenjem da se raziđu, mnogi su prosvjednici  počeli policiji dovikivati prostote.

Mnoštvo u luci uvelike se razišlo nakon nekoliko sati, a dio ih se zaputio  prema sjeveru duž Naran Road gdje su mnogi luksuzni dućani zatvoreni, prenosi Net.hr.

Podijeli objavu