Podijeli objavu

Vrhovni sud odbio je žalbu Smiljane Srnec, optužene da je prije 20 godina ubila sestru, a tijelo sakrila u zamrzivač, protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu o produljenju istražnog zatvora.

”Vrhovni sud Republike Hrvatske rješenjem od 25. listopada 2019. odbio je žalbu optužene S. S. protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu o produljenju istražnog zatvora. Time je postalo pravomoćno rješenje prvostupanjskog suda kojim je optuženici, u tijeku postupka nakon podignute optužnice zbog kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona, produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela”, stoji na stranicama suda.

Podsjetimo, Smiljani Srnec, rođenoj 1974., sudi se za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, rođene 1977. U optužnici se navodi da je tijekom ljeta 2000. Srnec u obiteljskoj kući u Palovcu zadala sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela višestruke prijelome kostiju u području glave od kojih je preminula te da je tijelo potom sakrila u zamrzivač.

Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš tada nepoznate osobe, javlja Dnevnik.hr. Istoga dana u večernjim satima uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec, koja je otad u istražnom zatvoru.

Podijeli objavu