Podijeli objavu

Dolaskom u kraljevski grad Knin, 43 novih vođa Hrvatske vojske danas je uspješno završilo šestotjednu obuku, čija je kruna bila hodnja iz vojarne u Udbini do Kninske tvrđave, javlja MORH.

Na Kninskoj tvrđavi polaznicima zahtjevne obuke Središta za razvoj vođa Marko Babić danas su uručene značke i diplome o uspješno završenoj obuci.

U 32 sata hodajući kroz tri županije, odnosno 88 kilometara, pripadnici Hrvatske vojske još jednom su dokazali visoku razinu spremnosti, profesionalizma i obučenosti.

Dolaskom u kraljevski grad Knin ističu, podsjećaju i na svoje prethodnike i iskustva iz Domovinskog rata koja predstavljaju izvor snage i motivacije hrvatskim vojnicima.

Zapovjednik Središta za razvoj vođa „Marko Babić“ pukovnik Tomislav Kasumović istaknuo je kako je uvjeren da će uspjeh prvog naraštaja biti motivacija svima koji se usude budućnost Hrvatske vojske uzeti u svoje ruke, navodi Jutarnji.hr.

Podsjetimo, na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića ustrojilo se Središte za razvoj vođa „Marko Babić“ na Udbini po uzoru na Središte za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović Gavran“ koje je djelovalo u Šepurinama u razdoblju od 1994. do 2000. godine.

Idejni začetnik Središta u Šepurinama bio je umirovljeni general Ante Gotovina koji je bio nazočan na završnoj svečanosti na kninskoj tvrđavi gdje su polaznicima uručene značke i diplome o uspješno završenoj obuci.

Podijeli objavu