Podijeli objavu

Danas u 12 sati počela je još jedna konferencija za novinare Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, na kojoj su otkrili da će se sutra štrajkati u Splitsko-dalmatinskoj i Virovitičko-podravskoj županiji, a u četvrtak u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj.

Istaknuli su da po glavi zaposlenika za plaće zaposlenih u javnom sektoru manje od Hrvatske izdvajaju samo četiri zemlje u EU, piše Večernji list.

Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, u svom se govoru posebno osvrnula na “prijetnje Vlade”. Kazala je da je Vlada pokušala prijetnjama poljuljati upornost djelatnika u štrajku, ali da u tome nisu uspjeli te da sindikati i dalje imaju punu podršku zaposlenika u srednjim i osnovnim školama, čemu svjedoči i odaziv na današnji štrajk.

– Svi naši članovi znaju kolika je moja plaća i plaća Sanje Šprem i nemaju problema s tim – kazao je Mihalinec te dodao – Sada je odjednom problem i što se sastajemo u luksuznom hotelu Falkensteiner u Zadru. Zašto se o tome sada govori, a već treći put u zadnjih 10 godina smo u istom hotelu. Zašto smo u Zadru, Primoštenu i drugim gradovima na obali? Jer su izvan sezone cijene niže. Najavili su da će sutra objaviti i koje će druge mjere osim štrajka poduzimati tijekom studenoga, prenosi Poslovni dnevnik.

Sindikat znanosti je najavio da će sutra u štrajku biti i fakulteti.

Podijeli objavu