Podijeli objavu

U ovo doba godine već tradicionalno ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta ogromni redovi. Razlog je svake godine isti, tog prvog ponedjeljka u studenom: počele je prodaja ulaznica za ‘Orašara’.

– Prvi dan ulaznice će se prodavati isključivo na blagajni HNK, zbog naših vjernih posjetitelja koji nemaju internet, a od utorka će se moći kupiti i na blagajni i putem interneta – objasnila je intendantica Dubravka Vrgoč.

Ispred HNK ništa novo, opet su veliki redovi za balet 'Orašar' 1

Margareta Petrovna Froman postavila je prvi put Orašara u zagrebačkom HNK 1931. godine. Premijera ovog novog, koreografa Vladimira Malakhova (51), bit će 29. studenog. Planirano je 20 izvedbi, što je više nego dosad.

– To je svakako jedan poseban izazov, osobni i profesionalni. Ne želim puno otkrivati, ali misao vodilja bila nam je da očaramo publiku. Ako toga ne bude, znači da nismo uspjeli – rekao je Malakhov.

Zagreb: Počela prodaja ulaznicac za predstavu Orašar | Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Posebno sretan zbog njegova postavljanja ‘Orašara’ je ravnatelj baleta Leonard Jakovina, piše 24 sata.hr. On mu je mentor i prijatelj.

– Imao je jako velik utjecaj na mene. U posljednjih 30 godina on je jedan od najboljih 10 baletnih umjetnika. Čast je da smo ga ‘oteli’ mnogim svjetskim kazalištima. Bi će ovo jedan novi ‘Orašar’ – objasnio je Jakovina.

 

Podijeli objavu

Odgovori