Podijeli objavu

Premijer Andrej Plenković jutros je prije sjednice Vlade potvrdio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvan na kongres Europske pučke stranke koji se održava u Zagrebu od 19. do 21. studenoga. „Kongres EPP-a održat će se u Areni, pripremamo ga jako dugo, dobili smo tu čast da budemo domaćini prije 2 godine, mislim da na to trebamo biti jako ponosni. Doći će preko 2000 ljudi, svi čelni ljudi, šefovi država i vlada, i predsjednici stranaka koje su dio EPP-a”, rekao je Plenković.

Premijer je dodao da su mnogi europski političari potvrdili svoj dolazak, ali ne i Aleksandar Vučić. „On je sa svojom strankom pridruženi član EPP-a. Pozvan je i, ako želi doći, doći će”, rekao je Plenković. Premijer je demantirao informaciju da će se kongres održavati i u Saboru, iskoristivši priliku da uputi kritiku medijima. „Politička skupština koja se održava u Hrvatskom saboru je sastanak niži od kongresa po svojoj razini, to je pripremno tijelo. Nije dobro iznositi laži u eter, koje onda svi prenose. To je važno za kulturu medija, ne treba lagati”, kazao je.

SNS NEMA PRAVO GLASA

Pitanje novinara o tome je li u redu da Vučić dolazi na skup EPP-a u Zagrebu koji se održava nakon obilježavanja obljetnice pada Vukovara premijera je naljutilo. “Ja još jedanput objašnjavam, kongres EPP-a je definiran prije dvije godine da će se održati sada. Svi članovi EPP-a su pozvani, a tko će od njih doći znat ćemo kad potvrde. Zašto mistificiramo nešto? Ja apeliram na sve vas da snizite ton činjenju nenormalnog nečega što nije nenormalno”, kazao je Plenković, prenosi N1.

U Zagreb bi trebalo doći više od 2000 delegata četrdesetak zemalja u kojima EPP ima članice. Oni će na skupu u Areni Zagreb birati novog predsjednika, glavnog tajnika, 10 potpredsjednika i rizničara stranke. Domaćin skupa je predsjednik HDZ-a i hrvatske vlade Andrej Plenković, navodi Telegram.hr. Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića pridružena je članica EPP-a bez prava glasa.

Podijeli objavu