Podijeli objavu

Iranske snage srušile su u petak bespilotnu letjelicu neke strane zemlje, objavila je državna novinska agencija IRNA cirirajući iranskog dužnosnika.

“Srušena bespilotna letjelica sigurno pripada stranoj zemlji. Njezini su ostaci preuzeti i počela je istraga”, rekao je guverner iranske južne pokrajine Kuzestan, Golamreza Šarijati.

Dužnosnik i iranski mediji nisu otkrili je li riječ o vojnoj ili civilnoj bespilotnoj letjelici niti kojoj državi pripada.

“Srušena je iznad iranskog zračnog prostora oružjem domaće proizvodnje projektilom Mersad zemlja-zrak”, prenijela je poluslužbena novinska agencija Tasim.

U lipnju je Iran srušio neimenovanu američku bespilotnu letjelicu i to iznad južnog Irana, prema objašnjenju elitne Vojske čuvara islamske revolucije, a što je Washington opovrgnuo tvrdeći da je srušena iznad međunarodnog zračnog prostora u Hormuškom tjesnacu, javlja Hina.

Odnosi Irana i Sjedinjenih Država pogoršali su se od 2018. kada se američki predsjednik Donald Trump povukao iz međunarodnog nuklearnog sporazuma s Iranom i ponovno toj zemlji nametnuo sankcije, donosi Jutarnji.hr.

Podijeli objavu