Podijeli objavu

Na Županijskom sudu u Zagrebu Karlo Vuksan iz Bedekovčine danas je osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubojstva iz koristoljublja.

Prema optužnici, Vuksan je svoju susjedu Veru Jadan (76) ubio 24. listopada 2018. u njezinoj kući u Bedekovčini. Ušao joj je u kuću, gurnuo je na pod te je izudarao rukama i nekim tupim predmetom. Uz to joj je sjedio na prsima, a od zadobivenih ozljeda nesretna je žena na mjestu umrla. Vuksan je nakon toga, tvrdi tužiteljstvo, ispremetao kuću žrtve, te je uzeo njezin novčanik u kojem je bilo oko 1000 kuna, a odnio je i bankovne kartice te je u sljedeća dva dana do uhićenja s njezina računa otuđio ukupno 10.000 kuna.

Ti su svjedoci kazali kako im je Vuksan slao poruke u kojima im je napisao da je glavni sumnjivac za ubojstvo te je tvrdio da mu policija opet podmeće. Vuksan je te svjedoke tražio i da policiji kažu ili da ga nisu vidjeli ili da je na moru. On je inače višestruko prijavljivan zbog imovinskih delikata.

– Optužnicu sam razumio i ne slažem se s njom, jer to što tamo piše samo bi životinja napravila svojoj susjedi koju poznaje cijeli život – kazao je Karlo Vuksan (28) na početku suđenja, navodi Jutarnji.hr.

Izvor: Zagorje.com

Podijeli objavu