Podijeli objavu

Muškarac osumnjičen za posredovanje u ubojstvu najpoznatije novinarke koja se bavila istraživanjem korupcije, Daphne Caruane Galizije, uhićen je, objavili su jučer policijski izvori i to bi moglo predstavljati veliki iskorak u istrazi, prenosi Hina.

Vjeruje se da je posrednik povezao osobu osumnjičenu da je naručila njezino ubojstvo s muškarcima optuženima za njezino ubojstvo, kao i s onima koji su nabavili eksplozivnu napravu korištenu u ubojstvu.

List Times of Malta jučer je prenio da vlada razmatra mogućnost pomilovanja ako posrednik dovede istražitelje do organizatora ubojstva.

Policijski izvor s izravnim saznanjima o tome kazao je kako je osoba uhićena u četvrtak u okviru zasebne istrage.

Times of Malta prenosi da su stručnjaci Europola, europske policijske organizacije, sudjelovali u prikupljanju dokaza koji su bili u posjedu posrednika.

Caruana Galizia, koja je pisala blog o korupciji, ubijena je automobil-bombom u trenutku dok je napuštala svoj dom u blizini glavnog grada Vallette u listopadu 2017.

To je ubojstvo šokiralo Europu i postavilo pitanja o vladavini zakona na tom mediteranskom otoku.

Trojica muškaraca za koje se sumnja da su počinili ubojstvo uhićeni su u prosincu nakon ubojstva, donosi Dnevni-list.ba.

Premijer Joseph Muscat rekao je u nedjelju da želi punu istinu o tom ubojstvu čak i ako to bude značilo da vlada mora donijeti “teške odluke”.

Podijeli objavu