Podijeli objavu

Papa Franjo odlučio je Palaču Migliori pretvoriti u dnevni i noćni Prihvatni centar za mnoge beskućnike i siromašne, piše talijanska La Stampa.

Radi se o luksuznoj građevini sagrađenoj 1800-ih u kojoj je stanovalo rimsko plemstvo. Nalazi se na nekoliko koraka od vatikanske bazilike svetog Petra. Njena četiri kata imaju ukupno dvije tisuće kvadratnih metara, a osobito je fascinantan pogled na Trg svetog Petra.

Ured Papinog djelitelja milostinje, koji vodi kardinal Konrad Krajewski, pratio je radove na restrukturiranju. Samu obnovu izvela je grupa beskućnika sa specijaliziranim tvrtkama, a radovi su plaćeni prilozima koji su dobiveni za pergamene s Papinim apostolskim blagoslovom.

Primat će 50 ljudi i nuditi 300 obroka dnevno

Papa je Palaču otvorio u petak. Zaustavio se na večeri u blagovaonici uređenoj na drugom katu. S njim je večeralo nekoliko ljudi, među kojima i volonteri Zajednice svetog Egidija koji će svake večeri svim gostima ponuditi topli obrok. Osim njih, u svakodnevnom radu novog Centra bit će i đakoni Rimske biskupije.

Kuhinja će nuditi oko 300 obroka. Prostorije za spavanje su na trećem i četvrtom katu zgrade, a u njima mogu biti smješteni i muškarci i žene, ukupno 50 ljudi, s tim da se broj tijekom hladnijeg razdoblja može i povećati, prenosi Index.

 

Podijeli objavu