Podijeli objavu

Na temelju međunarodne potjernice, na području Neuma lociran je i uhićen 23-godišnjak koji je 18. srpnja u Dubrovniku sudjelovao u pucnjavi i ranjavanju 28-godišnjeg taksiste. 

Slijedi postupak njegovog izručenja Hrvatskoj.

Dubrovačko-neretvanska policija u srijedu je priopćila kako je, zahvaljujući suradnji hrvatske i bosanskohercegovačke policije, pronašla napadača koji je sa mladićem istih godina, koji je nedostupan policiji, sudjelovao u ranjavanju taksiste.

Pucnjavi je prethodio verbalni i fizički napad mladića na taksistu. Nesretni čovjek pogođen je u obje noge, nakon čega su napadači pobjegli.

Tijekom očevida, pronađeno je i oružje iz kojeg je pucano.

Hrvatski mediji pišu da je kriminalističkom obradom vrlo brzo nakon incidenta utvrđen identitet napadača, odnosno da se radi o dvojici muškaraca u dobi od 23 godine, od kojih je jedan sa područja Dubrovačko-neretvanske županije, a drugi sa područja Zagreba.

Obojica su krivično prijavljena, jedan za pokušaj ubojstva, a drugi za pomaganje u tom krivičnom djelu.

Uhićeni 23-godišnjak trenutno se nalazi u istražnom centru te slijedi postupak njegovog izručenja Hrvatskoj. Drugi napadač za sada je nedostupan hrvatskoj policiji i za njim se intenzivno traga,prenosi Avaz

Podijeli objavu