Podijeli objavu

Bezbjednosno-informativna agencija potvrdila je RTS-u autentičnost snimka na kojem Georgij Kleban daje novac navodno srpskom agentu. BIA je potvrdila da je na snimku ruski obavještajac.

Načelnik Uprave za analitiku BIA Relja Željski rekao je za RTS kako je nedvosmisleno ustanovljeno da se na snimku nalazi ruski obavještajac.

Na pitanje da li je na snimku srpski agent, pripadnik BIA ili VBA ili neke druge institucije, Željski je nije direktno odgovorio, navodeći kako u ovom trenutku o tome ne bi širio priču.

“Naše službe – kako civilna, tako i vojna – su veoma intezivno angažovane na ustanovljavanju svih okolnosti, a detalje na tu temu će iskazati predsednik Srbije nakon Saveta za bezbednost koji će biti održan sutra (danas op.BUKA ) “, dodao je Željski.

On je naveo kako je BIA dužna da radi usključivo i samo u interesima svoje zemlje, a ne drugih zemalja.

“Veoma je važno naglasiti u ovom trenutku da obaveštajni subverzivni rad koji se odvija na teritoriji Republike Srbije, a on se de fakto odvija, ne treba nikako vezivati samo za Rusku Federaciju. Naprotiv, i druge velike sile, poput SAD, Velike Britanije i Francuske, ali i regionalni igrači, napomenuću samo Hrvatsku i Albaniju, veoma intezivno rade na ostvarivanju svojih interesa, što je uvek u međunarodnim odnosima i politici očekivano”, rekao je Željski za RTS.

On je naglasio da je posao pripadnika BIA da se takvim oblicima bez izuzetka suprotstave.

“Sve mere koje su u nadležnosti BIA i VBA, pre svega, u ovom konkretnom slučaju se veoma intezivno preduzimaju i biće preduzete na tom profesionalnom planu maksimalno odgovorno i blagovremeno”, dodao je Željski.

Podijeli objavu