Podijeli objavu

Potencijalni predsjednički kandidati u ponoć su počeli skupljati potpise za kandidaturu. Među njima je i poznati hrvatski redatelj Dario Juričan koji je u utrku krenuo pod sloganom “Želim biti Milan Bandić predsjednik RH”. Juričan, baš kao što to inače radi Milan Bandić, krenuo u akciju točno u ponoć, čim je Državno izborno povjerenstvo izbacilo obrazac za prikupljanje potpisa.

“Dok su drugi spavali, ja sam delal”, objavio je na Facebooku. S prikupljanjem potpisa krenuo je od vrtova na zagrebačkoj Savici, mjesta gdje je Milan Bandić uhićen prije pet godina. Ranije ovog tjedna Juričan je rekao da “vrtovi na Savici predstavljaju simboličko mjesto unutarnje borbe Milana Bandića sa samim sobom”.

DOK SU DRUGI SPAVALI JA SAM DELAL 😉Ravno u ponoć, čim je DIP izbacio obrazac, na Savici u Zagrebu, na mjestu gdje je…

Gepostet von Želim biti Milan Bandić predsjednik RH am Donnerstag, 21. November 2019

POZIV ZA POTPORU

Nakon Savice, Juričan se premjestio na Trg bana Jelačića gdje je na štandu pod sloganom “Korupcija svima” nastavio prikupljati potpise. Pozvao je građane da mu daju podršku, a naveo je i tri punkta na kojima mogu dati potpis za njegovu kandidaturu.

U izbornu kampanju Juričan je krenuo pod imenom Milan Bandić, no sredinom listopada Središnji gradski ured i Ministarstvo uprave poništili su mu ranije izdano odobrenje za promjenu imena u Milan Bandić.

KORUPCIJA U SREDIŠTU KAMPANJE

Najavljujući predsjedničku kandidaturu Juričan je rekao da u svom programu, među ostalim, predlaže uvođenje centralnog Ministarstva korupcije sa sjedištem na Pantovčaku, zaštitu korupcije Ustavom te proglašavanje cijele Hrvatske Isključivim koruptivnim pojasom (ISKOP).

Juričan, kao i ostali za kandidaturu na predsjedničkim izborima, mora prikupiti 10.000 potpisa. Za obavljanje tog zadatka predviđeno je 12 dana, prenosi Telegram.hr. Birači inače potporu mogu dati samo jednom kandidatu ili kandidatkinji.

Podijeli objavu