Podijeli objavu

Iako je HDSSB-a svoje glasače pozvao da biraju prema savjesti, predsjednik stranke Branimir Glavaš svoj je potpis dao Zoranu Milanoviću. Rekao je da to nije potpis za SDP, nego čovjeka – koji se nikada nije miješao u druge stupove vlasti i kod kojeg nema licemjerja ili laži.

– Ideološki jesmo na suprotnim polovima, ali smatram da je dužnost predsjednika Republike Hrvatske takva da te ideološke razlike trebamo staviti sa strane. Naše političke opcije su u dosadašnjem političkom radu bile na suprotnim polovima, ali to nije prepreka da svoj potpis stavim tamo gdje prema savjesti mislim da treba, istaknuo je Glavaš. Smatra da je Milanović čovjek kojemu nitko ne može osporiti domoljublje, koji ima svoj stav te je pokazao da ono što govori to i radi, prenosi Hrt.hr.

Nastavljajući u Sisku prikupljanje potpisa potpore za svoju predsjedničku kandidaturu Zoran Milanović se ogradio od potpore koju mu je ranije danas, svojim potpisom, u Osijeku dao Branimir Glavaš.

– Želim se ograditi od te podrške jer Glavaš nije moje društvo. Mislim da je to poruka Plenkoviću. Radi se o čovjeku koji je optužen za teške ratne zločine, i sud treba utvrditi pravorijek. Tu je najveći problem, nakon događaja 1991. u Osijeku gdje sud treba reči zadnju riječ, što to traje toliko dugo. To je nešto što ću kao budući predsjednik mijenjati, ako budem mogao, barem riječima i pritiskom. Taj postupak još traje i to nije pravo pravosuđe, rekao je Milanović.

Podijeli objavu