Podijeli objavu

Jutros oko devet sati vatrogascima je dojavljeno da je planuo požar u stanu na splitskom Trsteniku na adresi Papandopulova 9, piše Slobodna Dalmacija.

Požar je planuo na šestom katu zgrade te je stan u kojem je vatra krenula u potpunosti izgorio dok se vatra preko balkona ‘prebacila’ na stanove na sedmom i osmom katu. Na teren je izašlo pet vozila Javne vatrogasne postrojbe sa 16 vatrogasaca te jedno vozilo DVD-a Split s troje ljudi.

Požar je stavljen pod kontrolu oko 11.18 sati. Iz stana i dalje suklja dim, no otvorenog plamena, kako su potvrdili iz Vatrogasnog operativnog centra, više nema. Na teren će sada izaći policija te će se više detalja o požaru znati nakon očevida.

Prema izjavama stanovnika okolnih zgrada, u jednom trenutku iz stana su se začule i eksplozije.

Split, 241119. Oko 9 sati izbio je pozar u stanu zgrade u Papandopulovoj ulici na Trsteniku. Na teren su izasli vatrogasci i hitna pomoc. Foto: Josko Ponos / CROPIX

 

Osim jakog juga, vatrogascima su otežavali posao i nepropisno parkirani automobili. Na zemljanom parkiralištu kod bivše upravne zgrade “Uzora” imali su problema zbog pristupa zgradi, pa je na teren izašlo i pauk vozilo “Split parkinga” koje je uklanjalo automobile. Veliki broj policijskih snaga izašao je na teren i blokirao promet s Poljičke ceste prema Putu Trstenika.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Slobodna Dalmacija saznaje kako se sa slobodnih dana ‘digao’ i dodatan broj vatrogasaca, budući da je gotovo cijela postrojba na intervenciji gašenja požara na Trsteniku.

Na terenu su vatrogasci, hitna pomoć i policija, a kako se neslužbeno doznaje od svjedoka na terenu.

Jedna žena je ozlijeđena, ali nije riječ o opeklinama već o ozljedama zadobivenim od stakla. Naime, od topline plamena pucala su stakla na zgradi što je vjerojatno bilo uzrok nesreće.

Osim nje, lakše su ozlijeđena i tri vatrogasca koji su se nagutali dima, no vrlo brzo su se vratili natrag na posao i nastavili gasiti požar, prenosi Jutarnji.hr.

Podijeli objavu