Podijeli objavu

Nakon što na pregovorima Vlade i sindikata prekjučer nije postignut dogovor, novi se upravo održavaju.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila je uoči sastanka da zaostaci u školama zahtijevaju brza i hrabra rješenja te apelirala na sve sudionike da ovo bude dan konačnog dogovora.

– S obzirom na to da je nedjelja i da je ovaj sastanak sazvan tako da imamo mogućnost, prije svega, naći brza i hrabra rješenja, da učenici čim prije krenu u školu, u tom smjeru trebamo svi raditi, izjavila je Divjak ispred Banskih dvora.

– Apeliram na sve da danas bude taj dan da se konačno dogovorimo. Vidjeli ste i sami da su zaostaci u školama takvi da iziskuju brza i hrabra rješenja, rekla je ministrica, koja će sudjelovati na sastanku zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Stipić: Nadam se da je ta ponuda značajno drugačija

– Sindikate nitko nije uspio razjediniti pa neće ni danas, poručio je Željko Stipić,predsjednik Školskog sindikata Preporod uoči sastanka te naglasio da su jedinstveni u svom zahtjevu. Nada se da ih nisu zvali zbog nečeg što im se već nudilo.
– Nedjelja je popodne, nadam se da je ta ponuda značajno drugačija, poručuje.

Koeficijent – ključna riječ koja može zaustaviti štrajk

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, rekao je uoči sastanka da je Vlada pozvala na sastanak i očekuju i vjeruju da Vlada ima ponudu za koju smatra da je dovoljno dobra da sutra počne nastava.

– Koeficijent je ključna riječ koja može zaustaviti štrajk, poručila je čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Sastanak čelnika sindikata obrazovanja u štrajku i predstavnika Vlade počeo je u 15 sati u Banskim dvorima.

Sindikati traže povećanje koeficijenta složenosti posla za 6,11 posto, dok Vlada nudi povećanje plaće u idućoj godini kroz dodatke od 3+1+1 posto, uz rast osnovice za 6,12 posto svima u javnim službama.

Premijer Andrej Plenković u subotu je ponovio da ova vlada povećava plaće, a ne smanjuje ih.

Podsjetimo, u petak je bilo objavljeno da je 90 posto prosvjetnih radnika na sindikalnom referendumu odbilo Vladinu ponudu, navodi Oluja.info.

Podijeli objavu