Podijeli objavu

Presuda još nije odaslana jer je zaustavljena u evidenciji sudske prakse – posebnom sudskom odjelu koji analizira svaku novodonesenu presudu i utvrđuje je li ona sukladna prethodnim presudama.

Visoki prekršajni sud odlučio je da pozdrav “Za dom spremni” u pjesmi “Bojna Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona nije protiv zakona, iako je isti sud već pet puta u drugim slučajevima pravomoćno presudio kako je taj pozdrav protiv zakona, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Kao najviši sud u prekršajnoj grani sudovanja, Visoki prekršajni sud nadležan je i za ujednačavanje sudske prakse u Hrvatskoj, a presuda još nije odaslana jer je zaustavljena u evidenciji sudske prakse – posebnom sudskom odjelu koji analizira svaku novodonesenu presudu i utvrđuje je li ona sukladna prethodnim presudama toga suda te Suda EU-a i suda u Strasbourgu, piše spomenuti list.

Ako Vijeće odluči da je presuda suprotna dosadašnjoj praksi, predmet se vraća na ponovno odlučivanje, a ako pak odluče da je presuda valjana, ona postaje pravomoćna i šalje se strankama, prenosi Dnevnik.hr.

Podijeli objavu