Podijeli objavu

Danas je u Londonu Upravni odbor Investicijskog okvira za zapadni Balkan donio odluku da se odobre grant-sredstva u iznosu od 98,9 milijuna eura za BiH, za projekte sa summita za zapadni Balkan u Poznanu zajedno s dva dodatna projekta iz okoliša.

U ovom paketu, BiH je dobila daleko najveći dio nepovratnih sredstava EU za infrastrukturne projekte u regiji zapadnog Balkana.

Cijeli paket ukupne vrijednosti od 189 milijuna eura nepovratnih sredstava koji je danas odobren odnosi se na projekte iz Agende povezanosti u oblastima energetike i transporta, kao i okolišne projekte u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji, ističe Hina.

– Prvi projekt iz Agende povezanosti uključuje izgradnju dionice autoputa Vukosavlje-Doboj, poddionicu, petlja Rudanka (Kostajnica) – tunel Putnikovo brdo 2 u iznosu od oko 39 milijuna eura, dok drugi projekt uključuje dionicu Zenica sjever – Žepče jug koja se odnosi na poddionicu 1, Poprikuše – Nemila u iznosu od preko 42 milijuna eura. Zadnji projekt se odnosi na izgradnju poddionice od tunela Putnikovo brdo 2 do petlje Medakovo u iznosu od oko 16 milijuna eura, prenose Bh-vijesti.com.

Ukupna vrijednost ova tri projekta je preko 430 milijuna eura, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

 

Podijeli objavu