Podijeli objavu

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom su pripreme za Europsko prvenstvo, a onda i sam nastup na turniru. Nakon dugo vremena na jedno veliko natjecanje, barem ako je suditi prema trenutnoj situaciji, hrvatski rukometaši ne odlaze praćeni bombastičnim najavama, ne spominje se zlato, čak ni medalje.

Na Europskom prvenstvu neće biti iz poznatih razloga Manulela Štrleka, a sada se izbornik Lino Červar suočio s novim problemima. Naime, Štrlekova zamjena, lijevo krilo hrvatske muške rukometne reprezentacije, Lovro Mihić, propustit će Europsko prvenstvo u Austriji, Švedskoj i Norveškoj od 9. do 26. siječnja sljedeće godine zbog ozljede koju je zadobio u utorak navečer na prvom treningu nakon okupljanja reprezentacije, objavio je Hrvatski rukometni savez

Novi su to problemi za hrvatskog izbornika Linu Červara, koji je najavio oproštaj od reprezentacije nakon Olimpijskih igara iduće godine u Tokiu.  Prema prvim informacijama došlo je  puknuća prednjeg talofibularnog ligamenta, točnije glavnog stabilizatora zgloba. Drugim riječima, član poljske Wisle nosit će longetu tjedan dana, a nakon toga će krenuti s rehabilitacijom koja će potrajati oko šest tjedana.

Usprkos tome HRS je odlučio Mihića zadržati uz reprezentaciju dok je ona na pripremama u Zagrebu te Poreču kako bi imao maksimalnu medicinsku skrb, prenosi Narod.hr. Nakon svega Lini Červaru ostaju za poziciju lijevog krila Valentino RavnićMarin Jelinić i David Mandić.

Podsjetimo, Hrvatska će na Europskom prvenstvu u prvom krugu igrati u Grazu, u skupini su nam protivnici Crnogorci 9. siječnja, 11. siječnja u 2. kolu Hrvatska će igrati protiv Bjelorusije, a u posljednjem trećem kolu grupne faze protiv Srbije 13. siječnja. Plasman u drugi krug, koji će se igrati u Beču, izborit će prve dvije reprezentacije u grupi.

Podijeli objavu