Podijeli objavu

Kandidat na predsjedničkim izborima Dejan Kovač, koji se natječe kao nezavisni kandidat uz podršku HSLS-a, rekao je u četvrtak da je u SOA-i temeljni problem premreženost političkih opcija Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića u sigurnosno-obavještajnom sustavu, piše Hina.

– Oni se nude kao rješenje, ali su problem. Oni to ne mogu riješiti, a jedini koji to može je osoba neovisna od političkih stranaka i koja nema političkih repova, a to sam trenutno samo ja – ustvrdio je Kovač na konferenciji za novinare u Zagrebu.

– Kako kampanja ide dalje, pokazalo se da su određeni kandidati zapravo HDZ-ova i SDP-ova kukavičja jaja, jer samo napadaju jednu ili drugu stranu – rekao je Kovač i dodao kako je on jednako kritizirao i HDZ-ove i SDP-ove loše politike.

‘Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović su braco i seka’

Rekao je i da se Zoran Milanović obrušio na Kolindu Grabar-Kitarović, a da su upravo za njegova mandata ukinute sigurnosne procjene na najvišoj razini i da je omogućio da neki postanu ministri – onima koji su imali više imovine nego Frankopani i koji su bili s druge strane političkog spektra.

– I upravo to nam pokazuje da su Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović braco i seka iste matere – ustvrdio je Kovač.

Zahvalio je kolegama, predsjedničkim kandidatima Miroslavu Škori, Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću “što su prepoznali prvu točku njegova programa – problem sigurnosno-obavještajnog sustava” te podsjetio kako je upravo on prije četiri mjeseca na prvoj konferenciji za novinare rekao da je problem u organiziranom kriminalu i da dvije godine ni premijer ni predsjednica nisu napravili ništa da se taj problem riješi, navodi Jutarnji.hr.

Zahvalio se protukandidatima što će podržati njega i njegov program kad bude na Pantovčaku.

Podijeli objavu