Podijeli objavu

Sastanak čelništva Mercatora i Fortenova grupe s predstavnicima Gospodarske i industrijske komore Slovenije, na kojem je trebao biti potpisan i memorandum kojim bi se regulirali odnosi Mercatora s njegovim dobavljačima, odgođen je na zahtjev slovenske Komore za početak siječnja, izvijestili su u četvrtak iz Mercatora.

“Danas su predstavnici menadžmenta Mercator grupe pod vodstvom predsjednika Uprave Tomislava Čizmića i menadžment Fortenova grupe, predsjednik Upravnog odbora Maksim Poletaev i glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fabris Peruško, trebali održati sastanak s predstavnicima Gospodarske i industrijske komore Slovenije na kojem je trebao biti potpisan memorandum o razumijevanju, kojim bi se regulirali odnosi Mercatora sa svim njegovim dobavljačima te potvrdilo zadržavanje sjedišta Mercatora u Sloveniji.

Uoči sastanka, iz Gospodarske komore Slovenije došao je zahtjev da se potpisivanje odgodi na početak siječnja iduće godine te su se predstavnici komore ispričali sa sudjelovanja na sastanku koji je trebao biti održan danas rano ujutro”, navodi se u izjavi Mercatora.

Iz Mercatora i Fortenova grupe pritom “izražavaju žaljenje što predstavnici slovenskih dobavljača danas nisu mogli sudjelovati na tom sastanku”.

Mercator u izjavi navodi i kako nedavna odluka slovenskog regulatora za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) o privremenom oduzimanju dionica Mercatora koje drži Agrokor “unosi mnoštvo neizvjesnosti što se tiče budućeg razvoja događaja vezano uz Mercator” te predstavnici menadžmenta Fortenova grupe i Mercatora izražavaju nadu da će to pitanje uskoro biti riješeno, navodi Hina.

“Prijenos dionica Mercatora s insolventnog Agrokora na snažnu Fortenova grupu garantira osiguravanje najboljeg interesa svih zainteresiranih strana, uključujući i slovenske dobavljače”, ističu iz slovenskog trgovačkog lanca.

U izjavi također prenose da “Fortenova grupa ostaje maksimalno posvećena daljnjem razvoju Mercator grupe, maksimalno posvećena tome da sjedište Mercatora ostane u Sloveniji i maksimalno posvećena tome da se potpiše memorandum o razumijevanju koji će regulirati odnos Mercatora sa svim dobavljačima, uključujući i slovenske”.

Zaključno izražavaju nadu da će se predstavnici dobavljača odazvati sljedećem sastanku te da će u međuvremenu i pitanje privremenog oduzimanja dionica Mercatora biti riješeno, prenosi N1.

Podijeli objavu