Podijeli objavu

Davor Šuker ne samo da je ”preživio” Skupštinu HNS-a nego je dojam kako je izašao još jači iz višemjesečnih dvorskih borbi.

Taj se zaključak nameće sam po sebi nakon Šukerovog autoritativnog nastupa na press-konferenciji poslije Skupštine, a posebice nakon što su do nas došle neke prilično znakovite informacije.

Nakon slapa sarkazma koji je izručio na glave novinara početkom pressice, jer očito da mu je bilo jako važno dati do znanja svima da rušenje nije uspjelo i da mu nitko ništa ne može, Šuker se odvažio poslati jasnu poruku svojim oponentima unutar Kuće nogometa, odnosno članovima Izvršnog odbora.

Na konkretno pitanje tko dogovora prijateljske utakmice, Šuker je odrješito odgovorio:

”Osobna ja.”

To je prilično kuražna konstatacija budući da je nedavno procurilo kako je Izvršni odbor srezao Šukeru, među ostalim, i tu značajnu, možda i posljednju veću ovlast.

Šuker je slavodobitno objavio da je dogovorio prijateljsku utakmicu s Francuskom na Stade de Franceu uoči odlaska hrvatske reprezentacije na Euro. Nije precizirao, ali ta bi se utakmica trebala odigrati 1. ili 8. lipnja.

Da bi još sve bilo zanimljivije, do nas stižu informacije da je glavnina članova Izvršnog odbora prvi put čula za to, a navodno ni izbornik Zlatko Dalić u tom trenutku nije bio upoznat s tom informacijom.

Također je vrlo simptomatično da je Šuker praktički otklonio mogućnost organizacije dviju prijateljskih utakmica u Kataru krajem ožujka iduće godine.

”Žao nam je što se neće održati turnir u Dohi”, kazao je Šuker, pa na izravno pitanje znači li to da je ta solucija otpala, nedvosmisleno je odgovorio: ”Da.”

Vrlo zanimljiv odgovor budući da je poznato kako je to bio projekt na kojem je predano radio izbornik Dalić. Do nas su proteklih dana stizale informacije kako bi Šukeru najradije zaobišao Katar. Na kraju se to i dogodilo, piše Gol.hr.

Navodno je predsjednikova ideja da krajem ožujka Vatrene opet odvede na turneju po SAD-u, dok se izborniku pak ta ideja uopće ne sviđa.

Naravno da prijateljske utakmice nose sa sobom velike novčane iznose, kao i što je jasno da se bitka za vlast u HNS-u ponajprije vodi radi kontrole nad dupke punom blagajnom Kuće nogometa.

Vidjet ćemo kakve će poteze sljedećih dana povući Izvršni odbor i hoće li opet odbaciti Šukerove prijedloge ili će ih prihvatiti i potvrditi. Ako se dogodi ovo drugo, to će značiti da je Šuker opet čvrsto sedlu te da je iz cijele priče oko smjene izašao kao veliki pobjednik.

Podijeli objavu