Podijeli objavu

Zaposlenici zagrebačke Dječje bolnice Srebrnjak danas su zbog optužbi za nadriliječništvo održali prosvjed kako bi zaštitili vlastito dostojanstvo i dostojanstvo svojih pacijenata.

Smijenjeni ravnatelj bolnice Boro Nogalo obratio se novinarima i kazao kako ih je i Hrvatska liječnička komora podržala u stručnom radu.

“Vidio sam da me čeka kazna za nadriliječništvo i mogu se samo na to nasmijati. Ovo je rezultat patološke mržnje dviju žena Ane Stavljenić Rukavine i Jelene Pavičić Vukićević. Tko zna što me sad ček, možda optužbe za drogu i pedofiliju, ima puno mašte u tim ljudima”, kazao je Nogalo.

Dodao je da je gradonačelnik Milan Bandić razgovarao s njima dvjema te da ima krive informacije.

“Gradonačelniče molim vas, ako treba na koljenima, da sjednemo i riješimo ovu situaciju. Ako si humanista, ako si bio obmanut, ako imamo krimen posut ću se pepelom, ali i ti se moraš posuti pepelom ako je dio tvoje krivice da si slušao dezinformatore koji su te informirali”, poručio je Nogalo.

Profesorica doc. dr. sc. Mirjana Turkalj kazala je da je ‘nonsens’ optužiti da se zdravstvena ustanova bavi nadriliječništvo te da su u bolnici Srebrnjak ogorčeni time.

Zagreb, 191219.
Djecja bonica Srebrnjak.
Djelatnici zagrebacke Djecje bolnice Srebrnjak odrzali su prosvjed kako bi zastitili svoj i dignitet pacijenata koje lijece. Na fotografiji: Boro Nogalo. Foto: Marko Todorov / CROPIX

 

“Optužiti nutricionista da se bavi liječenjem pacijenata je također nonsens. Vjerojatno se priča bazira na tome da ljudi koji ne znaju biti niti nutricionizma niti funkcioniranje modernih zdravstvenih ustanova poistovjećuju kompetentni rad naših nutricionista koji su dio naših timova. Preporuke nutricionizma su priznate u Hrvatskoj, ne samo od našeg HZZO-a, nego u svim europskim centrima. Provjerili smo dokumentaciju i pred svima izričem da nigdje nije pisalo da je nutricionist liječnik. Radio je u suradnji s liječnikom, sve s liječnikom dogovorio i liječnik je napisao nalaz”, kazala je doc. dr. sc. Turkalj.

Miro Marinović, odvjetnik doktora Nogala, kazao je kako je prosvjed rezultat nastupa zamjenice gradonačelnika koja je, kako je ustvrdio, zaposlenike bolnice dovela u nemoguću poziciju na način da je imputirala kazneno djelo nadriliječništva, piše Jutarnji.hr.

“Jučerašnja izjava je prevršila svaku mjeru. Zaposlenici ove bolnice će podnijeti kolektivnu kaznenu prijavu jer je pričinjena nevjerojatna šteta ugledu ove ustanove”, kazao je.

Podijeli objavu