Podijeli objavu

Izraelski vojni zrakoplovi napali su “više terorističkih ciljeva pokreta Hamas” u Gazi nekoliko sati nakon što su palestinski militanti ispalili rakete na Izrael i prekinuli skup izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, objavila je izraelska vojska na Twitteru u četvrtak rano ujutro.

Rakete ispaljene iz Pojasa Gaze u srijedu navečer oborio je izraelski protuzračni sustav “Čelična kupola”, objavila je ranije izraelska vojska.

U Ashkelonu, gradu na obali Izraela, sirene za uzbunnjivanje prekinule su stranački skup Benjamina Netanyhua koji je potom evakuiran, po izvješćima medija.

Netanyahu je kasnije nastavio svoj govor i uputio upozorenje napadačima.

“Onaj tko je posljednji put ispalio rakete više nije s nama”, rekao je Netanyahu, po listu Haaretz. “A onaj tko je sada pucao bolje da se počne pakirati”, rekao je naznačivši da će se odgovorni brzo suočiti s izraelskom reakcijom.

Netanyahu je morao biti sklonjen na sigurno i ranije tijekom govora na jednom predizbornom skupu u rujnu.

Netanyahuoava desna stranka Likud u četvrtak održava preliminarne izbore za čelnika koji će voditi stranku na općim izborima 2. ožujka.

Očekuje se da će Netanyahu biti ponovno izabran za čelnika stranke.

Izrael se nalazi u dubokoj političkoj krizi i zemlja se sprema u ožujku izaći na treće nacionalne izbore u manje od godinu dana.

Izraelski parlament se prošlog tjedna raspustio nakon što su po drugi put propali napori da se formira vlada, donosi Dnevnik.ba

Podijeli objavu