Podijeli objavu

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u četvrtak u Zagrebu te je odmah krenula u Poreč na drugi dio priprema za Europsko prvenstvo 2020.

Reprezentacija još uvijek nije u punom sastavu jer reprezentativci koji nastupaju u njemačkoj Bundesligi posljednje susrete igrat će 29. prosinca i priključit će se pripremama u završnoj fazi, odnosno 1. siječnja.

Na pripreme u Poreč, koje će trajati do 30. prosinca, izbornik Lino Červar poveo je 20 igrača. U osam treninga koliko ih je planirano da se održi u Poreču reprezentacija će raditi na uigravanju linija, nekim taktičkim elementima, ali i na analizi suparnika.

Druga faza priprema završava 30. prosinca, kada će igrači dobiti dva dana slobodno da predahnu i dočekaju Novu godinu u krugu obitelji i najdražih. Novo okupljanje je 1. siječnja i tada će reprezentacija u kompletnom sastavu krenuti u završnu fazu priprema u sklopu koje će biti održan i turnir Croatia kup. Na Croatia kupu 3. siječnja sastaju se BiH – Katar, dan kasnije igrat će Hrvatska i BiH, a turnir završava 5. siječnja susretom Hrvatska – Katar.

Iskusni krilni igrač Zlatko Horvat istaknuo je da je uvjeren da će u Poreču odraditi prave stvari koje su vezane uz taktiku, te da će na tome biti fokus.

“Prvo se moram pozdraviti sa svim dečkima, da vidimo kako su prošli blagdani s obitelji. Čeka nas teška faza do Nove godine, treba odraditi fizički dio i krenuti sa taktikom, odnosno pripremama za prvu utakmicu na EP-u. Ovih pet dana izgleda kratko, ali bit će dosta dugo”, izjavio je desni bek Luka Stepančić. 

Lijevi bek Ante Kuduz, koji igra u Dinamu iz Bukurešta, nada se da više neće biti ozljeda kao u prvoj fazi priprema: “Nakon blagdana okupili smo se u veseloj atmosferi, svi su dobro raspoloženi. Sada idemo raditi, s tim da ćemo se više posvetiti taktici. Još je dug put pred nama i nadamo se da više neće biti ozljeda kao u prvoj fazi priprema”.

Na Europsko prvenstvo, kojemu su domaćini Austrija, Norveška i Švedska od 9. do 26. siječnja, putovat će 16 rukometaša.

Na EP-u Hrvatska je u skupini A i igrat će u Grazu. Suparnici su joj Crna Gora (9. siječnja), Bjelorusija (11. siječnja), te Srbija (13. siječnja), navodi Hina. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina idu u drugi krug.

U drugom krugu Hrvatska se križa sa po dvije najbolje reprezentacije iz skupine B (Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija, Ukrajina) i skupine C (Španjolska, Njemačka, Latvija, Nizozemska), a igra se u Beču, donose Vijesti.hr.

 

Podijeli objavu