Podijeli objavu

Nakon božićnih blagdana kreću sezonska sniženja, a očekuje se da bi popusti mogli doseći i 70 posto.

Sutra počinju zimska sezonska sniženja koja se obično vežu za povoljnije cijene odjeće i obuće pa se ti proizvodi, uz namještaj i tehniku, najviše prodaju.

Sezonsko sniženje može trajati 60 dana, a sve što se tiče uvjeta kupnje snižene robe, trgovac mora jasno istaknuti. Očekuje se da će kao i do sada, i ove godine, popusti na robu ići u nekoliko ciklusa.

„Sniženja će biti podijeljena u tri kruga. Krećemo s 20 i 30 posto, sredinom siječnja kreću sniženja od 50, a pred kraj bi popusti mogli biti i do 70 posto“, kaže Tomislava Ravlić iz sektora trgovine Hrvatske gospodarske komore.

Naglašava da prilikom kupovine na sniženjima potrošač ima ista prava kao u redovnoj prodaji.

Zakon jasno definira pravila

Posebni oblici prodaje među kojima je i sezonsko sniženje u Hrvatskoj su regulirani Zakonom o zaštiti potrošača, koji definira pravila prodaje na taj način. Trgovac je dužan uvjete prodaje i oblike plaćanja istaknuti jasno, vidljivo i čitljivo prosječnom potrošaču. Dakle, sve što se tiče uvjeta prodaje mora biti transparentno istaknuto, uključujući i raspon sniženja.

Ako trgovac ne proda sve proizvode, može nastaviti s prodajom po sniženoj cijeni sve do isteka zaliha, ali mu nije dopušteno oglašavati takvu prodaju kao sezonsko sniženje nakon proteka propisanih 60 dana, nego kao neki drugi posebni oblik prodaje.

Porast online prodaje

Tijekom sezonskog sniženja dodatno raste i online prodaja koja u našim i globalnim okvirima već niz godina ima pozitivne trendove. Podaci Eurostata pokazuju da je tijekom 2017. godine više od 60 posto građana Unije kupovalo online kanalima, piše Hina. U Hrvatskoj je ta brojka još uvijek dosta niža i kreće se oko 35 posto.

Putem e-trgovine na razini Unije najviše se kupuju odjeća i sportski proizvodi (64 posto), usluge vezane za putovanje (53 posto), proizvodi za kućanstvo (45 posto), ulaznice za priredbe (39 posto) te knjige, časopisi i novine (32 posto), donosi Dnevnik.hr. Manje od petine e-kupaca kupovalo je telekomunikacijske usluge (20 posto), računalni hardver (17 posto), lijekove (14 posto) i materijal za e-učenje (7 posto).

Podijeli objavu