Podijeli objavu

Američki predsjednik Donald Trump upozorio je Rusiju, Siriju i Iran da ne ubijaju civile u sirijskoj pokrajini Idlib, napominjući da Turska pokušava zaustaviti to “krvoproliće”.

– Rusija, Sirija i Iran ubijaju ili su na putu da ubiju tisuće nedužnih civila u pokrajini Idlib. Nemojte to činiti! Turska ulaže velike napore da zaustavi to krvoproliće, poručio je Trump na Twitteru.

Sirijske i ruske snage intenzivirale su bombardiranje ciljeva u Idlibu, posljednjem važnom uporištu pobunjenika u Siriji. Sirijski predsjednik Bašar al-Asad obećao je da će osvojiti tu pokrajinu.

Čelnici Turske, Rusije i Irana dogovorili su u rujnu u Ankari da će deeskalirati sukob u Idlibu nakon višemjesečne kampanje koja je natjerala najmanje 500.000 civila u bijeg. No diplomatski napori zapeli su u slijepoj ulici, a dogovor o deeskalaciji u posljednje se vrijeme raspada, donosi Hina.

Glasnogovornik turskog predsjednika Ibrahim Kalin rekao je da će Rusija raditi na tome da se prekinu napadi u Idlibu nakon razgovora s turskim izaslanstvom u Moskvi, prenosi Hrt.hr.

Podijeli objavu