Podijeli objavu

Timovi koji su pretraživali teren za nestankom havajskog helikoptera na otoku Kauai u petak su pronašli ostatke šest od sedam tijela ali nema tragova preživjelih, javili su policija i vatrogasci.

To je objavljeno na konferenciji za novinare gotovo 24 sata nakon što je turistički helikopter nestao po lošem vremenu u zabačenom dijelu toga otoka.

– Na letu kojim je upravljao turistički operater Safari Helicopters sa sjedištem u Kauai, bilo je šest putnika i pilot, od kojih dvoje djece, rekao je novinarima šef vatrogasne brigade okruga Kauai Solomon Kanoho. Dodao je da je vatrogasna služba Kauai otoka prekinula traženje kasno popodne zbog magle i slabe vidljivosti te da planira nastaviti operaciju u subotu u zoru.

Iako su pronađeni posmrtni ostaci samo šest od sedam osoba koje su se nalazile u nesreći zrakoplova, Kanoho je dodao da nema naznaka da je netko preživio, javlja Hina. Helikopter se srušio unutar propisane rute leta po vrlo lošem vremenu. Nacionalni odbor za sigurnost transporta izvijestio je u svibnju da je na Havajima u posljednjih pet godina zabilježeno osam nesreća u kojima su sudjelovali turistički helikopteri, s četiri smrtna slučaja i 18 ozlijeđenih, donosi Hrt.hr.

Podijeli objavu