Podijeli objavu

Papa Franjo ispričao se u srijedu što je udario ženu po ruci pošto ga je zgrabila za ruku i povukla prema sebi te poručio da je izgubio strpljenje i pružio “loš primjer”.

Njegova neuobičajena isprika slijedila je nakon što je na prvoj novogodišnjoj misi osudio nasilje nad ženama kao “vrijeđanje Boga”.

“Toliko puta izgubimo strpljenje pa i ja sam i zato se ispričavam zbog jučerašnjeg lošeg primjera”, rekao je papa tisućama vjernika u srijedu na kraju tradicionalne svete mise.

Snimka pape Franje koji je u utorak navečer ljutito reagirao na prečvrst stisak ruke jedne vjernice na Trgu svetog Petra nakon večernje mise na Silvestrovo, pregledana je više stotina tisuća puta na društvenim mrežama.

Pošto je pojedinačno zagrlio veći broj djece ispred božićnih jaslica na trgu Papa se okrenuo i pošao na drugu stranu kada ga je jedna Azijka zgrabila za ruku želeći ga privući k sebi, tako da ga je zamalo srušila, piše Hina.

Dok mu je neznanka nešto govorila poglavar Katoličke crkve se, očito ljutit, s bolnim izrazom i rumena lica, uspio osloboditi udarajući je po ruci, prenosi N1.

Osamdesettrogodišnji Papa koji teško hoda, nastavio je obilazak jaslica ostajući na udaljenosti od razdraganih vjernika, a lice mu se razvedrilo u susretu s dječicom.

Podijeli objavu