Podijeli objavu

Predsjednik Državnoga izbornog povjerenstva (DIP) Đuro Sessa opetovao je u ponedjeljak kako sve upućuje da SMS poruka, koja se u nedjelju pojavila na društvenim mrežama, upućujući na moguću kupnju glasova, nije istinita, a zanimljivim je ocijenio vrijeme u kojem se pojavila.

„Za sada, dok policija ne utvrdi sve – čini nam se da se, ipak, ne radi o istinitoj poruci kojom bi se zaista pozivalo birače da glasuju i da za to dobivaju naknadu“, rekao je Sessa na konferenciji za novinare na kojoj je DIP, nakon što su obrađena sva biračka mjesta, i službeno utvrdio da je za hrvatskog predsjednika izabran Zoran Milanović.

„Osoba koja je poruku dobila iz nekih ju je razloga stavila na Facebook i ona se geometrijskom progresijom proširila internetom i postala vijest“, naveo je.

‘NE BIH GOVORIO O TEORIJAMA ZAVJERE’

Sessa zanimljivim drži vrijeme u kojem se poruka pojavila.

„Ne bih govorio o teorijama zavjere, ali zanimljivo je vrijeme u kojem se pojavila, između 16 i 17 sati“, kazao je, tumačeći kako se pojavila u trenutku „kad se izborni proces smirio“.

Činjenica jest da je ta poruka izazvala dosta pažnje, rekao je Sessa koji ne isključuje mogućnost kazne za osobu koja je sms poruku poslala, odnosno koja ju je stavila na društvene mreže.

„Moguće su, možda, neke prekršajne sankcije, ali koje – puno me pitate“, odgovorio je, te potvrdio da se na nedjeljnim izborima kršila izborna šutnja i da se krši sve više.

Svjestan je da je uz sadašnji protok informacija i nove medije kršenje vrlo teško spriječiti, na predsjedničkim izborima pogotovo, jer nema kazni za one koji krše šutnju, prenosi Telegram.hr.

Podijeli objavu