Podijeli objavu

Dvojica muškaraca (34) u subotu su na Srebrnjaku ukrala automobil Porsche Macan slovenskih registracija, koji su potom rastavili na dijelove u svojoj garaži.

U popodnevnim satima provalili su u stan iz kojeg su ukrali ključeve kojima su mirno sjeli u auto i odvezli se – prenosi policija.

Auto je vlasništvo slovenske firme sa sjedištem u Ljubljani.

Policija je na temelju istraživanja i informacija dobivenih od oštećenih vlasnika, ubrzo došla do automobila kojeg su pronašli u garažnoj radionici na području Dubrave.

U radionici su zatekli dvojicu muškaraca kako rastavljaju automobil te ih odmah uhitili.

Policija je auto zatekla u djelomično rastavljenom stanju. Demolirana je plastika i kokpit, koji su pronađeni u prtljažniku automobila.

U radionici su pronađeni i drugi dijelovi koji ne pripadaju ukradenom Porscheu: zračni jastuci, razna elektronika i elektroničke naprave s priključkom.

Također, kod osumljičenih je pronađen i ilegalni pištolj s odgovarajućim spremnikom i streljivom.

Osumljičeni su privedeni i protiv njih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, prenosi 24 sata.

Iako dovršeno za ovo kazneno djelo, policija nastavlja kriminalističko istraživanje radi otkrivanja mogućih drugih kaznenih djela koja su počinili muškarci.

Podijeli objavu