Podijeli objavu

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak kako nije zabrinut da će izabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović blokirati put Srbije prema EU-u i da je gospodarski rast Srbije najbolji odgovor na Milanovićeve uvrede iz predizborne kampanje.

Milanović, koji je u nedjelju izabran za novog predsjednika Hrvatske, rekao je da ne bi blokirao put Srbije u EU, „osim ako nam ne daju toliko razloga da nemamo drugog zbora”.

Za Vučića, suradnika bivšeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića, rekao je da je “ratni kabadahija” koji je lokalne hrvatske Srbe huškao na rat pobunu protiv hrvatskih vlasti 90-tih godina, ističe Hina.

“Svakojakih sam se čuda naslušao. Slegnete ramenima i pustite te velikane da svoj posao rade i gurate svoju zemlju naprijed“, rekao je Vučić novinarima.

“Hrvatska neka radi svoj posao, blokirali nas ili ne mi ćemo rasti dvostruko brže od njih i napredovat ćemo brže… a njima želimo sve najbolje i želimo dobre odnose s njima“, dodao je.

Milanoviću, koji je u nedjelju uvjerljivo pobijedio dosadašnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, Vučić nije čestitao rekavši da će to učiniti kada rezultati izbora budu službeni.

Ishod izbora komentirao je nakon susreta sa srpskom djecom iz Hrvatske u povodu pravoslavnog Božića i poručio im “koliko je važno jedinstvo našeg naroda, da se služimo istim jezikom i ćiriličnim pismom, poštujući i sva druga pisma“.

Novinarima je otkrio da je u ponedjeljak ujutro telefonski razgovarao s čelnikom hrvatskih Srba Miloradom Pupovcem želeći čuti njegovo mišljenje o izborima, navodi Glas Istre.

“Nisam ga savjetovao. Rekao bih da svi oni mene posavjetuju kakva ih muka muči, a moje je da vidim kako Srbija može pomoći“, rekao je srbijanski predsjednik.

Podijeli objavu