Podijeli objavu

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa objavili da napuštaju kraljevsku obitelj i svoje službene dužnosti te da će vrijedno raditi na tome da postanu financijski neovisni.

“Nakon višemjesečnih razmišljanja i internih rasprava, odlučili smo se u ovoj godini aktivirati nove progresivne uloge u ovoj instituciji”, stoji između ostalog u službenoj izjavi princa Harryja i Meghan Markle.

“Namjeravamo se povući kao članovi kraljevske obitelji i raditi na tome da postanemo financijski neovisni, a pritom nastavljamo u potpunosti podržavati kraljicu. Mi se uz vaše ohrabrenje, posebno tijekom posljednjih nekoliko godina, osjećamo spremni na taj korak. Planiramo uravnotežiti boravak između Ujedinjenog Kraljevstva i Kanade, nastavljajući poštivati ​​našu dužnost prema kraljici”, stoji nadalje u službenom pismu.

LONDON, UNITED KINGDOM - JANUARY 07: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex react after their visit to Canada House in thanks for the warm Canadian hospitality and support they received during their recent stay in Canada, on January 7, 2020 in London, England. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS - WPA Pool/Getty Images)

U ovoj odluci koju su zajedno donijeli gledaju najprije interes svog sina Archieja. “Želimo odgojiti svog sina uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj se rodio, a također pružiti našoj obitelji prostor da se usredotoči na sljedeće poglavlje u životu. Radujemo se što ćemo s vremenom podijeliti sve detalje našeg sljedećeg koraka, dok nastavljamo suradnju s kraljicom, princom od Walesa, vojvodom od Cambridgea i svim relevantnim strankama monarije. Do tada, prihvatite našu najiskreniju zahvalnost za stalnu podršku. ” Par se posljednjih mjeseci činio sve nezadovoljnijim razinom pozornosti te medijskim pritiskom protiv kojeg se bore tužbama, navodi Gloria.hr.

LONDON, ENGLAND - AUGUST 29: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex attend a gala performance of
Odluka je donešena jer Harry više ne želi podržavati medijsko nasilje nad svojom suprugom. On je to uspoređivao s onim što je proživljavala njegova majka, princeza Diana. Više puta je naglašavao da ne može biti ‘tihi svjedok’ Meghanine privatne patnje, dodajući da je njegov najdublji strah povijest koja se ponavlja. “Dolazi trenutak kada se treba suprotstaviti takvom ponašanju, jer ono uništava ljude i uništava živote.  Izgubio sam majku i sada gledam svoju ženu kako postaje žrtva istih moćnih snaga.”, rekao je nedavno princ.
Podijeli objavu