Podijeli objavu

Policija je jutros u Kninu uhitila Željka Melvana, 39-godišnjaka za kojim je tragala zbog ubojstva Vedrana Marendića (53) krajem lipnja u Splitu.

Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor nam je potvrdila da je jutros oko pet sati na benzinskoj postaji u Kninu uhićen 39-godišnjak temeljem tjeralice te da je s njim u automobila bila još jedna osoba.

– Uhićeni je bio na mjestu suvozača, a budući da ga je vozila osoba s kojom je u bliskom srodstvu protiv te osobe ne ide prijava. Zadržali smo ga još neko vrijeme u našoj Policijskoj upravi jer smo tijekom uhićenja došli do saznanja kojima ga teretimo za još neka kaznena djela. Nakon obrade bit će prebačen u Split zbog počinjenja kaznenog dijela na području te Policijske uprave – rekla je glasnogovornica Kosor.

Podsjetimo, Melvan, inače otac četvero djece, 26. lipnja zbog duga od tri tisuće kuna napao je Marendića u središtu Splita. Nožem ga  je izbo po prsima i bedru te pobjegao. Teško ozlijeđenog muškarca su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezli u splitski KBC gdje je operiran, no unatoč liječničkim naporima, umro je zbog teških ozljeda. ​Zbog kaznenog djela ubojstva policija je pet mjeseci tragala za odbjeglim 38-godišnjim Melvanom, prenosi Večernji.hr.

Tijekom dana bit će ispitan, a nakon toga prepraćen u istražni zatvor jer mu je pritvor već ranije određen, a u međuvremenu je Županijsko državno odvjetništvo podiglo i optužnicu protiv njega za ubojstvo.

 

 

Podijeli objavu