Podijeli objavu

Bojan Bogdanović s 20 poena predvodio je zajedno s Emmanuelom Mudiayeom listu strijelaca na utakmici između Utah Jazza i New York Knicksa (128:104). 

Hrvatski košarkaš imao je 50 posto šuta (7-14), a u igri je proveo samo 26 minuta jer je Utah brzo stvorila veliku prednost pa su najbolji igrači dobili priliku za veći odmor.

Bogdanović je na ovoj utakmici zabilježio i tri skoka i tri asistencije, a tu činjenicu su iskoristili igrači Utah Jazza da se našale sa svojim suigračem. Joe Ingles je nakon utakmice uletio u svlačionicu i urlao: “Bojan je imao tri skoka i tri asistencije, čovjek je upravo ispisao povijest.”

Naime, Bogdanović je u prošloj utakmici postigao 35 poena, a nije se upisao ni u jednu drugu statističku kategoriju te je postao prvi igrač u NBA povijesti koji je odigrao više od jedne utakmice na kojoj je postigao više od 25 koševa, a nije imao ni skok, ni asistenciju, ni blokadu, ni osvojenu loptu,piše Index

Takvu utakmicu odigrao je i 29. ožujka 2018. u dresu Indiane protiv Sacramenta. Posljednji igrač koji je zabio 35 koševa bez ijednog skoka i asistencije bio je Allan Houston 2000. godine.

Podijeli objavu