Podijeli objavu

Dvije rakete pale su u srijedu u dobro osiguranu Zelenu zonu u Bagdadu gdje se nalaze vladine zgrade i strane misije, ali nije bilo žrtava, priopćila je iračka vojska.

Sirene su odzvanjale unutar Zelene zone, a policijski izvori rekli su Reutersu da je najmanje jedna raketa pala 100 metara od američke ambasade.

Vojska je izvijestila da su dvije rakete ‘kaćuša’ pale u Zelenoj zoni i da nije bilo žrtava. Pozivajući se na iskaze svjedoka Reuters javlja da su se u Bagdadu čule dvije jake eksplozije popraćene sirenama.

Za eksplozije još uvijek nitko nije preuzeo odgovornost.

Iran je preko noći lansirao rakete na američke snage u Iraku u znak odmazde za američko ubojstvo iranskog generala Kasima Sulejmanija prošlog tjedna, što je izazvalo zabrinutost zbog šireg rata na Bliskom istoku, javlja Hina.

Zapovjednik zajedničkog vojnog stožera, američki general Mark Milley novinarima je kazao da je iranski raketni napad u srijedu trebao ubiti američko osoblje i izazvati veliku štetu u zrakoplovnoj bazi al-Asad. Dodao je da je još prerano govoriti hoće li Iran izvesti dodatne napade, prenosi Reuters.

“Vjerujem, na temelju onoga što sam vidio i što znam, da su udari bili namijenjeni nanošenju strukturne štete, uništavanju vozila, opreme i zrakoplova te ubijanju osoblja. To je moja osobna procjena”, kazao je Milley.

Pohvalio je vojne zapovjednike na terenu za poduzimanje odgovarajućih mjera u zaštiti američkog osoblja.

Predsjednik SAD-a Donald Trump ranije je izjavio kako se čini da Iran popušta nakon raketnih napada na američke snage u Iraku u kojima nije ozlijeđen nijedan američki građanin. Najavio je pritom gospodarske sankcije režimu, ali ne i vojnu akciju protiv Irana, javila je Hina.

Izvor: Bljesak.info

Podijeli objavu