Podijeli objavu

Veliko, postblagdansko čišćenje priprema se na Pantovčaku, pošto je Zoran Milanović pobijedio na predsjedničkim izborima u srazu s Kolindom Grabar-Kitarović s kojom će osim psa Kike poći i nekolicina njenih sada već bivših savjetnika.

Naime, u Ured predsjednika za manje od dva mjeseca Milanović bi se trebao useliti sa svojim savjetničkim timo. Shodno tome, očekuje se da će raskinuti suradnju s predsjedničinim najlojalnijim i najdugovječnijim savjetnikom Matom Granićem.

Osim toga, sa savjetničke pozicije odlazi i ugledni demograf Anđelko Akrap.

Milanović ne misli surađivati ni s Nenadom Bakićem, a osim toga na njegovoj listi za odstrijel je i Ante Deur kojega je predsjednica posebno simpatizirala.

Naravno da je teško očekivati da će novozabrani premijer surađivati s Tomislavom Madžarom koji je nakon debate na javnoj televiziji na njega nasrnuo čuvenim cekerom.

S predsjednicom nedvojbeno odlaze i njene najlojalnije suradnice Anamarija Kirinić te pročelnica Natalija Hmelina, ali i Zrinko Petener te Sebastian Rogač.

U kategoriji bivših je i Marko PrimoracRenata Margetić Urlić te Mirjam Katulić kao i šefica protokola Tina Tödtling i glasnogovornica Ivana Crnić.

Predsjedničina najpoznatija savjetnica Mirjana Hrga vraća se na Lošinj, a šuška se da razmišlja o otvaranju restorana.

Inače, oni savjetnci koji su bili na dužnosničkim funkcijama, a koji na sadašnjim pozicijama ne ostanu ili nemaju drugi posao, imaju pravo nakon odlaska s Pantovčaka punih šest mjeseci primati svoju sadašnju plaću, a potom, ako to požele i drugih šest mjeseci polovicu primanja.

Podijeli objavu