Podijeli objavu

Nakon ekspresne smjene bivšeg ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala koja je digla javnost na noge, čini se da propadaju optužbe za nadriliječništvo lansirane iz tabora Milana Bandića, koji uporno govori kako dr. Nogalo ‘cmolji’ i ‘jamra’.

Naime, televizija RTL jučer je objavila da je u posjedu zapisnika inspekcije Ministarstva zdravstva koja odbacuje optužbe Grada Zagreba za nadriliječništvom u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

‘Vezano za optužbe za ‘nadriliječništvo’, nisu potvrđeni navodi iz Predstavke jer je uvidom u medicinsku dokumentaciju te temeljem obavljenih razgovora utvrđeno da je nutricionistica na zahtjev liječnika samo provodila nutricionistička savjetovanja te mjerenja koja su u domeni nutricionista. Nalaz bi potom bio proslijeđen liječniku koji je takvo savjetovanje i tražio, a konačne sveobuhvatne preporuke davao bi liječnik’, stoji u rješenju inspekcije.

Inspekcijski nadzor, čiji rezultati još nisu službeno objavljeni, obavljen je potkraj prošle godine nakon što je Grad podnio kaznenu prijavu. Cijela zavrzlama uslijedila je nakon iznenadne smjene ravnatelja dr. Bore Nogala, o čijim razlozima se i dalje špekulira, a špekulacije uključuju i misteriozno zemljište bivše psihijatrijske bolnice Brestovec na kojemu se treba graditi međustanica sljemenske žičare.

Formalno je smijenjen na osnovu rješenja Gradskog kontrolnog ureda, koje je utvrdilo nezakonitosti u zapošljavanju liječnika. Nogalo odbacuje sve optužbe, a za svoju smjenu proziva predsjednicu Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Anu Stavljenić Rukavinu i tvrdi da je odlučila u ime interesne skupine koju zastupa pokrenuti postupak razrješenja njegove dužnosti prije isteka mandata, ističe Tportal.hr.

Grad Zagreb odbio je komentirati zapisnik budući da ga nisu dobili. Kažu kako nisu iznijeli nikakve optužbe, već su dokaze temeljili na izvješćima HZZO-a, pa su sve proslijedili DORH-u.

RTL doznaje da će zbog prijave za nadriliječništvo svaki liječnik bolnice osobno podnijeti tužbu za klevetu.

Podijeli objavu