Podijeli objavu

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara za danas je najavio konferenciju za novinare na kojoj će se osvrnuti na trostruko ubojstvo u Splitu koje je šokiralo Hrvatsku.

Opara je u subotu na svom Facebook profilu o bjavio da je ubojica uhićen, prije no što je to službeno potvrdila policija. Iz policije su na jučerašnjoj konferenciji rekli da informacija koju je Opara objavio nije došla od njih.

“Svi smo pod traumom događaja koji je nezabilježen u zadnjih desetljeća. Podsjetio nas je na vremena koja želimo ostaviti za sobom. Grad Split je i dalje među gradovima s najmanje kriminala”, rekao je splitski gradonačelnik na početku konferencije i poručio da je važno da se o Splitu ne govori kao o ‘gradu slučaju’.

O informaciji koju je objavio na Facebooku prije policije rekao je: “Informacija je bila točna i pravovremena. Nije normalno ga građani misle da osumnjičenik hoda po gradu… Htio sam smiriti građane i u tome sam uspio”, rekao je te dodao da je cijelo vrijeme bio u kontaktu s policijom.

Zahvalio se policiji koja je brzo djelovala i informirala građane.

“Dao sam informaciju radi puštanja mira na ulice. Policija ima stroge propise za davanje informacije. Interes svih nas je mir na ulicama. Svaka informacija koju ja dajem je službena”, rekao je Opara.

Nije želio otkriti je li informaciju objavio u dogovoru s policijom, već je uporno ponavljao kako je informacija bila točna.

Na pitanje je li Split stvarno siguran grad i kako je 25-godišnjak došao do automatske puške,te je li policija dobro radila svoj posao, odgovorio je: “Rekao sam da ovo nije zabilježeno i svi smo bili uznemireni. Ne smatram da je uzimanje pravde u svoje ruke prihvatljivo. Neke stvari su razumljive, ne i opravdane. Ne mogu se složiti s tim da treba ubojici dati potporu”.

Upitan slaže li se da je pravosuđe neučinkovito, odgovorio je potvrdno. “Policija je kazala da je prijavila neke ubijene više puta. Ne možemo se zavaravati da je sve divno i krasno, no brojke pokazuju da smo grad s niskom stopom kriminaliteta u području šire Europe”, rekao je splitski gradonačelnik.

Podsjetimo, u stravičnom krvavom pohodu 25-godišnji Filip Zavadlav u Splitu je ubio trojicu muškaraca, a danas bi trebao biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu.

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku.

Policija je u nedjelju za vrijeme pretrage u stanu jedne od žrtava pronašla 135 grama kokaina, a oko 18 sati pronađena je i automatska puška kojom su ubijena trojica mladića, navodi Nacional.hr.

Na konferenciji za medije iz policije su kazali da je Zavadlav ispalio 36 metaka i oštetio dva vozila, a u jednom od tih automobila bile su i tri osobe koje nisu bile meta napada.

Podijeli objavu