Podijeli objavu

Boban J, Saša J. i Darko T. naći će se ponovo na sudu u Austriji jer su optuženi da su prodali 523 kilograma marihuane i tako zaradili milijune.

Njih trojica negiraju da imaju bilo kakve veze sa uzgojem i prodajom narkotika, a zanimljivo je da je Boban J. od ranije je poznat pravosudnim tijelima Austrije jer je bio osumnjičen da za šverc narkotika, ali je pušten iz pritvora poslije šest mjeseci jer se istraga odvijala “sporo”.

Odvjetnik Bobana J. podnio je početkom prošle godine zahtjev da bude pušten iz pritvora u kome je završio zbog sumnje da je stvorio zločinačku organizaciju i krijumčario drogu. Zahtjev za puštanje iz pritvora zasnivao se na tome da je istekao šestomjesečni pritvor, a prema pisanju austrijskih medija, riječ je o 3,7 tona marihuane, sa kojom su on i njegov klan navodno stekli 18,77 milijuna eura.

Sve dok optužnica nije okončana, Boban J. je bio na slobodi.

“Gospodar droge”, kako ga nazivaju austrijski mediji, to vrijeme proveo je navodno radeći u svojoj tvrtci za čišćenje, gdje navodno zarađuje 2.000 eura mjesečno.

Međutim, ovaj podatak možda i ne bi bio toliko čudan da Boban u svom vlasništvu nema ferari 488 GTB, sat koji košta 700.000 eura, ali i druge skupocjene četvoročkaše. Prema procjenama javnog tužiteljstva, na svom računu ima oko tri milijuna eura. Sve ovo, Boban je pravdao time da potiče iz bogate obitelji koja je novac stekla prodajom lopata za snijeg.

Ovaj slučaj izazvao je mnogo kontroverzi jer se smatra da je spora istraga dovela do toga da jedan “gospodar hašiša” danas praktično bude na slobodi, a njegovog odvjetnika nazivaju izuzetno lukavim i pametnim jer se služi svim mogućim zakonskim alatima u korist svog klijenta.

Podijeli objavu