Podijeli objavu

Nakon alpske kombinacije skijaša u petak, te spusta u subotu, skijaški vikend u Wengenu završio je slalomom u kojemu je slavio Francuz Clement Noel.

Nakon što je bio najbrži u prvoj vožnji, Clement Noel uspio je zadržati prednost i nakon druge vožnje i doskijati do svoje druge uzastopne slalomske pobjede u Wengenu. Nakon sljemenske krune, to mu je i druga pobjeda ove sezone, a ukupno peta u karijeri.

Drugo mjesto osvojio je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa zaostatkom od 40 stotinki, a na treće mjesto, nakon devetog rezultata u prvom ‘laufu’, probio se ruski skijaš Aleksander Horošilov s 83 stotinke zaostatka za Noelom.

Jedini hrvatski predstavnik u drugoj vožnji bio je Filip Zubčić koji je na kraju osvojio 18. mjesto. Za pobjednikom je zaostao 1.75 sekundi.

Kristoffersen je sa 402 boda zadržao vodeće mjesto među slalomašima, a na drugo mjesto se sa 340 bodova probio Noel. Filip Zubčić je sa 41 bodom na 30. mjestu.

Henrik Kristoffersen je sa 691 bodom ponovno zasjeo na čelo ukupnog redoslijeda za Veliki kristalni globus. Drugi je Francuz Alexis Pinturault (613), koji je u slalomu ostao bez bodova nakon pogreške u drugoj vožnji. Filip Zubčić je 25. mjestu sa 185 bodova.

U prvoj vožnji nastupila su još četvorica hrvatskih skijaša. Elias Kolega i Istok Rodeš ostvarili su isto vrijeme prošavši stazu za 53.26 sekundi, a sa zaostatkom od 2.54 sekunde za vodećim Noelom nisu uspjeli izboriti drugu vožnju završivši na 35. mjestu. Samuel Kolega bio je 46. (+6.82), pretposljednji od skijaša koji su uspjeli proći ciljem, a Matej Vidović nije uspio završiti prvu vožnju. Na startu je bilo 72 skijaša.

U Wengenu je u petak u alpskoj kombinaciji slavio Austrijanac Matthias Mayer, a u subotu se za slavlje domaćina pobrinuo Švicarac Beat Feuz kojemu je pripalo 90. izdanje spusta na legendarnoj stazi Lauberhorn.

U alpskoj kombinaciji trebao je nastupiti Filip Zubčić, no ipak je odustao zbog viroze, javlja Hrt.hr. U spustu nije bilo hrvatskih predstavnika.

Skijaši će se za bodove u Svjetskom kupu sljedećeg vikenda boriti u austrijskom Kitzbühelu, gdje je u petak (11.30) na rasporedu supervelelslalom, u subotu (11.30) spust, a u nedjelju još jedan slalomski klasik (prva vožnja 10.30, druga vožnja 13.30).

Podijeli objavu